Koudgeperste brokken

Canis Purus

Bij Canis Purus staat de hond steeds in het middelpunt van handelen.
Met dit in gedachten, heeft Canis Purus het receptuur van hun succesvolle droogvoeder ontwikkeld. 

Canis Purus richt zich op kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zonder genetisch gemodificeerde componenten. 

Bij Canis Purus start men met een hoog vleesgehalte. Dit combineren zij met oliën, kruiden, groenten en andere gezonde ingrediënten van zeer hoge kwaliteit.

Vervolgens komt de belangrijkste stap, alles samenpersen volgens een eeuwenoude procedure van koude persing (ongeveer 35 graden). Bij koude persing gaan er geen waardevolle voedingsstoffen en vitamines verloren.

Het resultaat is een mooie natuurlijke brok vol gezonde ingrediënten en een hoog vleesaandeel.

Carnis

De filosofie van Carnis® is, ga terug naar de basis, terug naar de natuur.

De hond stamt af van de wolf (Canis Lupus) en daar ligt dan ook de basis van ons voer. natuurlijk lijkt de huidige hond niet meer op de wolf (op sommige rassen na dan), maar ze heeft nog steeds één ding gemeen met de voorvader de wolf, namelijk hun stofwisseling. Carnis® gaat ervanuit dat een gezonde hond (net als de wolf) die bijvoorbeeld werkt of een nest groot brengt, niet anders eet, maar gewoon méér eet.

Natuurlijke grondstoffen

Voor de koudgeperste voedingen maakt Carnis gebruik van hoogwaardige 100% natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen van chemische kleur-, geur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten of synthetische vitamines.

Premium kwaliteit hondenbrokken

Dit kwalitatief hoogwaardig hondenvoer bevat waardevolle eiwitten en levert voor de stofwisseling onmisbare essentiële Omega 3 en 6 vetzuren. Door de manier van bereiden van deze brokken (koud persen) komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht en blijven de voedingsstoffen behouden.

Bevordert de natuurlijke darmreiniging

De brok zwelt niet op in de maag, maar valt in korte tijd uit elkaar, waardoor de maag niet overbelast wordt. Hierdoor wordt de darmperistaltiek ondersteund en de natuurlijke darmreiniging bevorderd, wat het gevaar van parasietophopingen in de darm vermindert.

In Carnis® worden geen dierlijke of plantaardige afvalproducten gebruikt, want dit hoort niet thuis in een hondenvoeding. Tevens worden er geen vulstoffen gebruikt, waardoor de brok goed verteerbaar is, de hoeveelheid voeding per dag is gering en dit uit zich weer in weinig en een stevige ontlasting. De dagelijkse hoeveelheid voer in grammen staat ongeveer gelijk aan 1 - 1,2% van het lichaamsgewicht.

Voor alle soorten honden

Carnis® is geschikt voor zowel grote als kleine honden, jong, volwassen of oudere honden, voor elke leeftijd en niet ras specifiek. Want gezonde natuurlijke hondenvoeding zorgt ervoor dat het hondenlichaam goed kan functioneren en dat de hond zich fit voelt. Gezonde natuurlijke hondenvoeding kan veel klachten voorkomen en vaak ook oplossen.

De Carnis® brokken is een volledige en gezonde voeding voor een betaalbare prijs, zeer goed verteerbaar en hebben een goede acceptatie, of wel Carnis® voor vitale viervoeters!

Farmfood

Natuurlijke Hondenvoeding “Sinds 1982”

Complete, koud-geperste voeding voor honden

Farm Food HE is een zeer hoogwaardige ‘High Energy’ geperste voeding voor elke hond, ongeacht leeftijd, activiteit of ras. Dit noemen we het ‘All Life Stages’-concept en is gebaseerd op het gegeven dat de spijsvertering bij honden nog steeds gelijk is aan die van hun voorouder, de wolf. In de natuur eten wolven en andere hondachtigen, ongeacht hun leeftijd van hetzelfde prooidier; jonge en drachtige dieren eten meer en oudere dieren eten minder. Dit alles draagt er onder andere aan bij dat pups zeer gelijkmatig groeien zonder vervelende groeipijnen.

De lage productietemperatuur tijdens het persen zorgt ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat onder andere te zien is aan de kwaliteit van huid, vacht en ontlasting. Oudere honden beleven een tweede jeugd en worden vaak levenslustiger.

Farm Food HE onderscheidt zich door een transparante samenstelling, zuivere ingrediënten, een hoge biologische waarde van de eiwitten en de zeer hoge verteerbaarheid (84-87%). Alle dierlijke ingrediënten in Farm Food HE zijn afkomstig van dieren uit de E.U. die goedgekeurd zijn voor humane consumptie. Farm Food HE is samengesteld op basis van vleesmeel (rund of schaap) en hemoglobinepoeder, aangevuld met mineralen, vitamines, sporenelementen en Schotse zalmolie of het “oer-graan” Sorghum (Kafferkoren).

Voordat Farm Food HE wordt geperst zijn de granen ontsloten (voor-verteerd). Daardoor zijn ze zeer goed verteerbaar (97% of hoger) en leveren ze belangrijke voedingsstoffen en energie in de vorm van koolhydraten.

Faunus Dogfood

De 6 kernelementen van Faunus Dogfood

 • Koud geperst

 • Natuurlijke anti-oxidanten

 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

 • Niet-GGO-ingrediënten

 • Glanzende en gezonde vacht (omega 3 en 6)

 • Optimale spijsvertering

De missie van Faunus Dogfood is om een zo natuurlijk mogelijke, smakelijke en heel verteerbare voeding voor onze geliefde viervoeter aan te bieden en dit tegen een betaalbare prijs. Het welzijn, het geluk en de gezondheid van onze hond primeert.

Om een optimale vertering te garanderen is het hierbij heel belangrijk dat de bronnen van zetmeel voor het persen goed ontsloten worden. M.a.w. de koolhydraten worden eerst korte tijd verhit zodat ze optimaal verteerd en opgenomen kunnen worden. Daarom gebruikt Faunus Dogfood enkel goed ontsloten rijst, boekweit, havermout, johannesbrood, enz. …
Faunus Dogfood is een koudgeperste brok waardoor het verteringsproces vergelijkbaar is met dat van vers vlees. Het is dan ook prima te combineren met vers vlees. Door het persen van de brokken op veel lagere temperaturen is er minder oxidatie, en bijgevolg komen veel minder schadelijke stoffen vrij. Heel belangrijk is ook dat bij het koud persen de grondstoffen intact blijven. Verder is het uitermate bevorderlijk dat de broodnodige vitaminen, aminozuren en vetzuren onbeschadigd blijven.
Deze brok bevat hoogwaardige en zuivere vetten omdat vet een belangrijke rol speelt bij de werking van spieren, het leveren van energie en de werking van de organen van de hond.
Bij Faunus wordt er gekozen voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Voor Faunus Dogfood is het van cruciaal belang een evenwicht te hebben tussen enerzijds een groot aandeel grondstoffen van dierlijke oorsprong en anderzijds een perfect overeenkomend aandeel van de juiste vetten, vitaminen, oliën en koolhydraten.

Om alles te bieden wat uw hond nodig heeft om een lang, gezond, gelukkig en actief leven te leiden is Faunus Dogfood zeer strikt op het toepassen van een aantal principes waar nooit van afgeweken wordt:

 • Enkel zuiver rundsvet. Ook kokosvet kan in sommige productsoorten wel een meerwaarde bieden. Faunus Dogfood mijdt het goedkopere kippen- of gevogeltevet omdat dit geen voldoende kwaliteit garandeert.

 • Geen kunstmatige of chemische stoffen om de voeding kleur of smaak te geven of om ze te conserveren.

 • Enkel natuurlijke anti-oxidanten.

 • Alle ingrediënten zijn NON-GMO, dus nooit genetisch gemanipuleerde grondstoffen.

 • Het merendeel van de productsoorten bevatten zuivere zalmolie voor een blinkende vacht.

 • Altijd dezelfde kwaliteit van hoogwaardige grondstoffen, ongeacht de prijs op de grondstoffenmarkt.

 Faunus Dogfood laat zich niet verleiden tot ‘koopjes’, kwaliteit primeert altijd.
* Enkel grondstoffen die geschikt zijn voor menselijke consumptie.
Bij Faunus Dogfood stelt men alles in het werk om u altijd van de beste kwaliteit en service te voorzien om uw hond het leven te geven dat hij verdient!Healthy Dog

GEZOND, NATUURLIJK EN EERLIJK

Healthy Dog is een gezonde, geperste hondenvoeding van premium kwaliteit. De filosofie van Healthy Dog is natuurlijk: de beste natuurlijke hondenvoeding voor een gezonder hondenlichaam. Volgens eerlijk recept, zonder onnodige toevoegingen. Healthy Dog gebruikt de beste grondstoffen en wordt met respect bereid, zodat alle voedingsstoffen goed door uw hond worden opgenomen.

Healthy Dog is een volledig (tarwe-) glutenvrij hondenvoer. Healthy Dog gebruikt geen ingrediënten waarvan bekend is dat zij vaak allergieën veroorzaken bij honden, zoals tarwegluten of gemengde vleeseiwitten, dit draagt bij aan een gezonde vertering en een optimale darmflora.

NATUURLIJK BEHOUD VOEDINGSSTOFFEN

Healthy Dog is een geperste voeding, hierdoor komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht.

Bij geperste brokken blijven alle natuurlijke voedingstoffen behouden, doordat er bij persen van een relatief lage temperatuur gebruik wordt gemaakt. Bij een gezonde geperste brok komen de voedingsstoffen gelijkmatiger vrij (vertering is laag in de maag) wat bijdraagt aan een gemakkelijke opneembaarheid (mindere maagbelasting) en de kans op maagtorsies aanzienlijk vermindert.

Geschikt voor iedere hond van ieder ras en grootte

 • Tarwe glutenvrij

 • Gluten- en granenvrij

 • Aardappelvrij

 • Geperst

 • De allerbeste grondstoffen

 • Zeer smakelijk, dus grote acceptatie

 • Zeer hoge opneembaarheid

 • Makkelijk verteerbaar

 • Hoge energiewaard dus minder nodig

 • Ontlasting wordt minder en compacter

 • Hypoallergeen

 • Zalmolie (Omega 3- en 6-vetzuren)

 • Natuurlijke prébiotica

 • Natuurlijke probiotica

 • Geen gemengde vleeseiwitten

 • Geen vulmiddelen

 • Geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd

 • Minder leverbelasting door minder afvalstoffen

 • Mindere kans op maagtorsies

 • Goed te combineren met vers vlees

 • BetaalbaarKjen's

Kjen’s droogvoer is een uniek product gebaseerd op een reeds, sinds 1995 bewezen wetenschappelijke formule van zuiver natuurlijke voeding.

Het basisprincipe is **TERUG NAAR DE NATUUR** en dat is in ruime mate gelukt met

*Energy Dog Addition (18 Aminozuren en bijna 180 natuurlijke voedingsstoffen.)

KJEN’S® Natuurlijke Hondenvoeding wordt vervaardigd volgens de strengste eisen op het gebied van diervoeding, er worden uitsluitend hoogwaardige ingrediënten gebruikt die wetenschappelijk zijn samengesteld.

KJEN’S® Hondenvoer is een koud geperste brok van hoge kwaliteit en is hypoallergeen, tarwe glutenvrij, zonder kleur- smaak – geur – conserveringsstoffen en is rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren.

Een koudgeperste brok valt uiteen in de maag van de hond, daardoor is het verteringsproces een stuk beter. Door de betere vertering heeft uw hond een vastere en ook mindere ontlasting. Honden met allergieën hebben er enorm veel baat bij en in veel gevallen verdwijnen de allergieën binnen een vrij korte periode. KJEN’S® Hondenvoer is niet uitsluitend en alleen voor honden met allergieën, maar uiteraard ook voor gezonde honden, die u gezond en energiek wilt blijven houden.

KJEN’S® natuurlijke hondenvoeding heeft geen scala aan diversiteiten en speciaal samengesteld hondenvoer voor de diverse levensfases van de hond ontwikkeld.        KJEN’S® hondenvoer is een echt natuurproduct en doet niet mee aan een dergelijk psychologische marketing.
KJEN’S® Natuurlijk hondenvoer is geschikt voor alle rassen, elke leeftijd en binnen iedere levensfase van de hond.

KJEN’S® natuurlijke hondenvoeding is een natuurproduct en is daarom ook uitermate geschikt in combinatie met vers vlees.

Luposan

LUPO Sensitive

Voeding voor honden om voedingsintoleranties te verminderen.

Het juiste dieet is de belangrijkste voorwaarde voor gezondheid en vitaliteit, vooral voor voedselgevoelige honden. Veel honden reageren op individuele voerbestanddelen met allergieën, problemen met de spijsvertering en huid- en vachtproblemen. Maar niet altijd zijn de individuele voedselcomponenten verantwoordelijk, maar ook het bereidingsproces, waarbij een eiwit zijn structuur verliest en inactief wordt. Vooral bij zeer gevoelige honden, moeten de ingrediënten absoluut zuiver zijn - omdat zelfs de kleinste sporen van allergene stoffen grote allergische reacties kunnen veroorzaken.


LUPO Sensitive is:

 • Lager in calorieën en bevat minder vet

 • Gegarandeerd graanvrij / glutenvrij

 • Met aardappel als leverancier van koolhydraten

 • Gegarandeerd 100% puur kippenvlees (mono-proteïne)

 • Gegarandeerd koud geperst (onder 45 °)

 • Met LupoZell wat een speciaal ontwikkeld kruidenmengsel is voor allround verzorging voor vacht en huid.Markus Mühle

Markus Mühle hondenvoer is een koudgeperst compleet droogvoer voor honden. Het bevat alles van een natuurlijke prooi.

Markus Mühle heeft samen met deskundigen dit hoogwaardig compleet voer, geschikt voor alle honden, ontwikkeld.

De natuurlijke samenstelling en zachte productie is speciaal op de behoeften van uw hond gemaakt.

Dat de hond afstamt van de wolf is wetenschappelijk bewezen en doorheen de lange tijd van domesticatie is het spijsverteringsstelsel vrijwel onveranderd gebleven. 

In hoofdzaak voedde de hond zich niet alleen met het vlees van zijn prooi, maar ook de botten, de darmen, zoals pens met inhoud (inclusief voor-verteerd gras en ander plantaardig voedsel), lichaamsvloeistoffen en de vacht van zijn prooi. Op zijn voedingsplan stonden ook bessen, kruiden, vissen en insecten. 

In deze natuurlijke prooi en een weinig plantaardig voedsel vond hij alle vitale stoffen die hij nodig had om te ontwikkelen en gezond te leven.

Dit natuurlijke dieet bracht men onder de vorm van het koud geperste hondenvoer Markus Mühle.


Naturis

De persbrokken van Naturis zijn voornamelijk bedoeld voor honden die erg allergisch zijn en kunnen eventueel samen gegeven worden met de vleessoorten die geschikt zijn voor de eliminatiediëten. De grondstoffen zijn van een uitermate hoge kwaliteit en alle soorten zijn opgebouwd uit slechts één eiwitbron waardoor deze brok zich uitermate leent voor allergische honden.

Deze persbrokken zijn gemaakt op basis van zoete aardappel, rijst en erwten en bestaat uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen: 

 • Glucosamine/Chondroïtine: helpt bij het soepel houden van de gewrichten

 • Yucca: helpt bij het neutraliseren van ongewenste geuren

 • Zalmolie: bevat essentiële vetzuren

 • Fruit: rijk aan essentiële voedingsstoffen

 • Zeewier: helpt bij een natuurlijke ontworming en een gezonde vacht

 • Lijnzaad: voor een optimale omega 3 en 6 verhouding

 • Tomaat: natuurlijk anti-oxidantPure Caviar

Pure Caviar                                  Salmon

Pure Caviar is een hoog kwalitatieve persbrok, geschikt voor elke hond ongeacht leeftijd, prestaties of ras. Pure Caviar bevat geen chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserveringsmiddelen, bindmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen. De lage productietemperatuur beschermt niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten, maar voorkomt eveneens het verlies van belangrijke voedingsstoffen.                                

                                                                                   graanvrij

GLUTENVRIJ

Pure Caviar gebruikt geen maïs, geen tarwe, geen soja en geen aardappel.  

vers
VERS VLEES/VIS

Vlees of vis komt bij ons op de eerste plaats van onze ingrediëntenlijst. Bovendien werken we steeds met een inclusie van vers vlees of vis.  

   eiwit
EÉN EIWITBRON

Eén eiwitbron wil dus zeggen één soort vlees of vis. Zo weet je echt wat je hond tussen de kiezen krijgt. Dit is ook bijzonder handig bij diëten of honden met een specifieke eiwit-allergie.

 frozen
KOUD GEPERST

Onze korrels worden op lagere temperaturen geproduceerd, waardoor onze grondstoffen beter behouden blijven.eieren

PERFECTE EIWITFRACTIE

Te weinig eiwitten in de voeding zijn nadelig voor de ontwikkeling van de hond. Echter te veel eiwitten zorgen voor een belasting van nieren en lever.

 alle-honden

VOOR ALLE RASSEN EN ALLE LEEFTIJDEN

Onze formules zijn zo ontwikkeld dat deze voor alle rassen en leeftijden geschikt zijn. Jouw hond kan dus van puppy tot senior zijn favoriete voer blijven knabbelen.

WeideLamm

WeideLamm koudgeperste hondenbrokken zijn de nieuwste creatie van Markus Mühle en is samengesteld uit lamsvlees, groenten, gierst en koudgeperste hennepolie. Aangevuld met lijnzaad en mosselvlees extract van Perna Canaliculus en silica ondersteunt deze brok botten en gewrichten en optimaliseert het metabolisme. WEIDELAMM  houdt je hond fit.

Markus Mühle WeideLamm samenstelling:

Webdesign by
keyboard_arrow_up